Căldura verii îți cauzează umflarea picioarelor și balonare?

Retenția de fluide este un simptom destul de comun care din păcate se agravează în perioada verii. Zonele corpului cele mai afectate sunt gleznele, mâinile, fața (în special sub ochi) și abdomenul.

image

În cazul femeilor, nivelul fluidelor variază de la o zi la alta. Dacă te urci pe cântar și observi că arată cu 2 kilograme mai mult decât ieri, în mod sigur este vinovată retenția de apă, iar nu grăsimea. Vestea bună este este că excesul de apă poate fi eliminat mai ușor decât grăsimea.

Există mai mulți factori care favorizează acumularea de apă. Uneori cauza poate fi doar o dietă nesănătoasă sau lipsa de activitate fizică, alteori poate fi o afecțiune medicală. De cele mai multe ori retenția de apă poate fi remediată urmând câțiva pași simpli. Dacă retenția persistă atunci este recomandabil consultarea unui medic.

Remedii pentru eliminarea excesului de apă

  • Bea mai multă apă. Consumul de apă de fapt reduce retenția de fulide. Un corp dezhidratat este mai predispus în a reține fluide. Când este cald este foarte important să consumăm între 1 și 3 litri de apă pe zi, în funcție de mediu și tipul de activitate
  • Activitate fizică mai multă. Dacă stai pe scaun mult timp sau într-o singură poziție vei avea predispoziție ridicată în a avea picioare umflate. Evită de asemenea să ții picioarele încrucișate pentru mult timp, acest obicei este dăunător circulației sângelului la nivelul picioarelor. Prin activitate fizică intensificăm ritmul cardiac și circulația sângelui, fapt ce stimuleazaă și activitatea sistemului limfatic și deci eliminarea fluidelor în exces.
  • Consumă mai puțină sare. Sarea un rol important în cadul unei alimentații sănătoase, dar dacă ai obiceiul de a consuma regulat mâncăruri procesate sau fast-food, probabil consumi prea multă sare. Îți recomandăm să înlocuiești sarea în exces cu diverse condimente și ierburi.
  • Mănâncă mai puțini carbohidrați. Mâncărurile bogate în carbohidrați sunt dulciurile, pâinea, pastele, orezul, cartofii, cerealele, băuturile dulci, etc. Secreția de insulină în exces stimulează retenția de apă.
  • Consumă ceaiuri și suplimente alimentare naturale care stimulează eliminarea excesului de apă din organsim. Sensilab îți recomandă un produs eficient și demonstrat științific că funcționează, care a încântat mii de utilizatori:  WaterOUT

Cum te ajută WaterOut?

  • Elimină excesul de apă din organism și slăbește vizibil în câteva zile
  • Reduce umflarea membrelor și a feței
  • Elimină senzația de balonare
  • Efectele se văd deja după o săptămână de utilizare
  • Contribuie la detoxifiere