De ce ești irascibil când ți-e foame?

Ai observat vreodată că atunci când ți-e foame și ai un mare gol în stomac, e foarte probabil să te cerți sau să fii irascibil cu persoanele apropiate, sau chiar cu oricine se întâmplă să se afle în jurul tău? Această furie bruscă, irațională este combinația frustrantă dintre foame și furie, iar experții spun că este un lucru foarte real.

image

Când nu mănânci, cantitatea de zahăr din sânge scade. Când se întâmplă acest lucru, hormonii cortizol și epinefrina sunt eliberați de organism în încercarea de a ridica nivelul de zahăr la normal. Dar acești hormoni se întâmplă, de asemenea, să creeze starea iritabilitate, ceea ce explică de ce ești atât de irascibil când treci peste micul dejun.

Cercetătorii au documentat acest fenomen al irascibilității actunci când îți e foame și cum afectează relațiile: După un studiu efectuat de la Universitatea de Stat din Ohio asupra cuplurilor căsătorite s-a constatat faptul că un nivel scăzut al zahărului din sânge duce la un comportament mai agresiv resimțit față de partenerii participanților.

Deci când anume se petrece acest fenomen între 2 mese? Aceasta variază de la fiecare persoană. Este de fapt mecanismul corpului tău de apărare -obținerea cât mai rapidă a alimentelor de care are nevoie. Partea proastă este că oamenii în această situație tind să-și dorească produse de patiserie, ciocolată sau bomboane. Aceste gustări zaharoase îți vor ridica rapid zahărul din sânge. Dar acest lucru conduce în mod inevitabil la un altă problemă - te vei comporta la fel de agresiv ca și înainte.

Deci, ce faci atunci când se lovește foamea?

Ia cu tine gustări sănătoase cum ar fi: legumele, fructele sau iaurtul care o să-ți țină de foame până la următoarea masă. Mancatul a trei mese complete pe zi va ajuta la reducerea foamei intense, precum și a stresului care o însoțește.

Alege AdipoSlim EXTREME cu ingrediente 100% naturale

  •  Reduce grăsimea abdominală
  •  Accelerează arderea grăsimilor 
  •  Previne efectul yo-yo