Greșeli care-ți încetinesc metabolismul

Atunci când încerci să slăbești, un metabolism încet îți poate da toate planurile peste cap. Stilul tău de viață poate fi motivul pentru care nu reușești să scapi de kilogramele în plus. Iată 6 greșeli care îți pot încetini metabolismul.

image

1. Consumi prea puține calorii

Deși un deficit caloric este necesar atunci când slăbim, acesta nu trebuie să fie prea mic. Când aportul caloric scade în mod dramatic, organismul intră în stare de foamete și scade rata de ardere a caloriilor, stocând energie sub formă de grăsime. Chiar și atunci când restricția de calorii este moderată, poate încetini metabolismul.

Într-un studiu cu durata de 4 zile, la care au participat 32 de oameni, rata metabolică în stare de repaus a persoanelor care au consumat 1.114 calorii pe zi a încetinit mai mult decât de 2 ori în comparație cu cei care au consumat 1.462 calorii. Cu toate acestea, numărul de kilograme pierdute a fost similar pentru ambele grupuri.

2. Mănânci puține proteine

Este extrem de important să mănânci suficiente proteine pentru atingerea și menținerea unei greutăți sănătoase. Pe lângă faptul că te ajută să te simți sătul, aportul ridicat de proteine poate crește semnificativ viteza cu care corpul tău arde calorii.
Studiile sugerează că consumul de proteine crește temporar metabolismul cu aproximativ 20-30%, comparativ cu 5-10% la consumul de carbohidrați și 3% sau mai puțin pentru grăsimi.

Deși rata metabolică încetinește inevitabil în timpul slăbirii și continuă să încetinească în timpul menținerii greutății, s-a demonstrat că un aport mai mare de proteine poate minimiza acest efect.

3. Duci un mod de viață sedentar

Un mod de viață sedentar poate duce la o scădere semnificativă a numărului de calorii pe care le arzi în fiecare zi. Mai cu seamă, multe persoane sunt nevoite să stea așezate toată ziua la locul de muncă, ceea ce poate avea efecte negative asupra ritmului metabolic și a stării generale de sănătate.

Deși practicarea sportului sau mersul regulat la sală poate avea un impact major asupra numărului de calorii pe care le arzi, chiar și activitatea fizică de bază, precum faptul că stai în picioare, faci curățenie sau te urci pe scări, te poate ajuta să arzi calorii.

4. Nu dormi destul

Somnul este extrem de important pentru sănătate. Dacă dormi regulat mai puține ore decât are nevoie organismul, îți poți crește riscul de boli, inclusiv boli de inimă, diabet și depresie. Studiile sugerează că somnul insuficient poate scădea rata metabolică și mări probabilitatea creșterii în greutate.

Un studiu a descoperit că adulții sănătoși care au dormit câte 4 ore pe noapte timp de 5 nopți la rând au înregistrat, în medie, o scădere cu 2,6% a ritmului metabolic în stare de repaus. Rata lor metabolică a revenit la normal după 12 ore de somn neîntrerupt.

Lipsa somnului se agravează dacă dormi în timpul zilei în loc de în timpul nopții. Acest model de somn perturbă ritmurile circadiene ale corpului sau ceasul intern.

5. Consumi băuturi zaharoase

Băuturile îndulcite au un efect negativ asupra sănătății tale. Consumul ridicat de aceste băuturi este strâns legat de diverse afecțiuni, inclusiv rezistența la insulină, diabetul și obezitatea. Totodată, consumul frecvent de băuturi îndulcite îți poate încetini metabolismul.

Multe dintre efectele negative ale băuturilor zaharoase pot fi atribuite fructozei. Zahărul cristalin conține 50% fructoză, în timp ce siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză conține 55% fructoză. Cercetările arată că consumul excesiv de fructoză favorizează stocarea crescută a grăsimilor în ficat și zona abdominală.

6. Nu folosești suplimente pentru accelerarea metabolismului

Dacă ții dietă (bazată pe consum redus de calorii), metabolisuml tău va încetini. Aceasta este modalitatea naturală prin care organsimul răspunde la deprivarea de hrană. Ca urmare procesul de slăbire este extrem de încet sau chiar nu are loc. AdipoSlim EXTREME are grijă ca metabolismul tău să lucreze la cel mai intens mod!

Cu AdipoSlim spre un abdomen plat și un metabolism accelerat

Cu doar 1 capsulă pe zi vei accelera metabolismul și vei arde grăsimea încăpățânată, ca să obții în sfârșit, corpul visurilor tale! AdipoSlim EXTREME:

  • Reduce circumferința taliei cu 7,5 cm
  • Reduce circumferința șoldurilor cu 6 cm
  • Reduce grăsimea abdominală cu până la 50%
  • Accelerează arderea grăsimilor cu până la 33%
  • De 10 ori mai puternic decât produsele similare