Cum să te menții în formă stând în casă

Ai decis ca pentru binele tuturor să stai acasă? Excelent! Suntem mândri de tine! Trecem prin asta împreună. Să stai în casă nu e un lucru atât de rău, mai ales dacă ne ai pe noi alături!

image

1. Întotdeauna trezește-te la ora la care ești în picioare de obicei

Așa nu îți vei schimba prea mult obiceiurile.

2. Schimbă-te din pijamale în haine de casă zilnic

Odată ce vei face schimbarea asta, practic delimitezi somnul de ziua ta de energie, de lucru. Nu te lăsa doborât(ă) de lene, pentru că o dată ce vei începe lucrul prin casă o dată în pijamale, va exista și o a doua oară. Iar pijamalele sunt primul semn că negativitatea te-a învins. Sigur...prima zi de mic dejun în pijamale va fi grozavă, dar nu și a treia. Pentru că vei începe să te neglijezi, iar stima de sine va scădea.

3. Fă-ți exercițiile de dimineață

Ca să te simți energizat(ă) pe tot parcursul zilei, începe-ți fiecare dimineață cu exerciții. Rezervă-ți 30 de minute pentru această activitate, corpul și mintea îți vor mulțumi!,

 

4. Alintă-te cu un mic dejun așa cum ți-l dorești

Dacă de obicei nu reușești să mănânci bine dimineața, acum nu te mai grăbește nimeni!

5. Dacă lucrezi de acasă:

Apucă-te de lucru și fă pauze de plimbat prin casa 5 minute, o dată la 40 minute. Spatele și ochii îți vor mulțumi mai tâziu.

6. Nu uita de prânz!

Fiind acasă, în special dacă nu este nimeni să-ți amintească, te poți lua cu lucrul și uita de prânz. Acest lucru însă este contraproductiv.

 

7.La sfârșitul programului

Închide laptopul și stai degeaba 10 minute; Uită-te în gol și apoi uită-te pe fereastră. Relaxează-ți mușchii feței, ochii și mintea.

8. Cina - o supă sau ceva ușor merge perfect

Ca să te menții în formă, dar și ca să nu supraîncarci organismul, optează pentru o cină ușoară.

9.Seara

Deschide o carte sau dacă ai copii, citește-le lor o carte. Cele mai frumoase amintiri se pot face din lucruri mici.

10. Relaxare

Aranjează prin casă. Acum este momentul să faci curățenie în acel loc pe care îl amâni de ceva vreme. Curățenia îți oferă sentimentul de claritate, pozitivism. Vom trece și peste această situație, dar vei avea nevoie și speranță și zâmebete. 

11. Încearcă să uiți de conturile de social media

Te vei feri de fake news și de alte lucruri care te vor emoționa mult prea tare și-ți vor da o stare de panică. Mai degrabă îți pui căștile și sună-ți părinții, prietenii, rudele cu care n-ai mai vobit de mult timp. Sau și mai bine....scrie o scrisoare. E șansa ta de a descoperi cum se simțeau bunicii tăi înainte de internet sau apeluri gratuite între rețele.

12. Dormi minim 8 ore. Acum este șansa ta!

Închide Facebook-ul și Instagram-ul și Pinterest-ul cu 30 minute înainte de a te pune în pat. Creierul tău are nevoie de odihnă. Înțelege-l și pe el, pentru că altfel nu te va înțelege atunci când vrei brioșa aia cu multă ciocolată și frișcă, seara la 12. Și acest desert se va pune pe tine...Așadar, dormi!

Dacă ai probleme cu somnul îți recomandăm NightBurn EXTREME - te ajută să te odihnești mai bine noaptea și să arzi grăsime în timp ce dormi!