Cum poți crește nivelul de fitness mergând pe jos în fiecare zi

Verifică de ce și cum ar trebui să incluzi plimbările regulate în rutina ta de antrenament și să obții rezultate mai repede.

image

Dacă vrei ca pierderea în greutate să fie mai rapidă și să dureze mai mult timp, activitatea regulată este o componentă foarte importantă a călătoriei tale. Sala de sport online Slimmium este aici pentru a te sprijini, dar orice altă activitate în afară de aceasta este la fel de importantă.

Nu te lăsa păcălit - mersul pe jos ESTE o formă de exercițiu

Mersul pe jos este o activitate cu impact scăzut până la moderat și este de fapt ideală pentru pierderea de grăsime, deoarece corpul uman folosește un procent mai mare de grăsime dacă nu este împins la limită.

Mersul pe jos 10.000 de pași pe zi arde aproximativ 3.500 kcal pe săptămână, ceea ce echivalează cu o jumătate de kilogram de grăsime. Acest lucru înseamnă că, numai prin mersul pe jos, poți crea un deficit caloric suficient de mare pentru a pierde un kilogram de grăsime bisăptămânal, ceea ce reprezintă un ritm perfect pentru slăbit.

10.000 pași / zi = - 3.500 kcal / săptămână = - ½ kilogram de grăsime / săptămână

Cât de mult înseamnă de fapt 10.000 de pași

În general, 10.000 de pași reprezintă o plimbare de o oră, dar, desigur, depinde de nivelul de pregătire fizică, de viteza cu care mergi, de tipul de suprafață, de altitudine și așa mai departe.

Dacă vrei să verifici cât de mult mergi în acest moment, tehnologia este de partea ta.

Cele mai bune modalități de a măsura pașii zilnici:

  • Pedometru
  • Smartphone-uri
  • Ceasuri inteligente
  • Dispozitive de urmărire a activității

Mersul pe jos pentru rezistență și mersul pe jos pentru forță

Un program de antrenament complet combină de obicei ambele - rezistență și forță. În cazul mersului pe jos, exercițiile de anduranță te ajută să faci plimbări lungi, iar exercițiile de forță influențează viteza cu care poți merge și dacă ești capabil să te bucuri de terenuri mai solicitante.

Pe scurt, cel mai bine este să combini mersul în viteză și plimbările lungi.

Mersul în viteză: O plimbare mai scurtă, dar cu un ritm care îți ridică bătăile inimii până la un punct în care ți-ar fi greu să vorbești în timpul activității.

Plimbare lentă: O plimbare plăcută, mai lungă, de intensitate mai mică.

Cum să începi

Totul depinde de tine. Îți sugerăm să faci un test simplu: încearcă să faci 10.000 de pași dintr-o dată.

Dacă nu poți face 10.000 dintr-o dată

Dacă nu poți face 10.000 dintr-o dată (indiferent cât de încet), concentrează-te pe rezistență și crește încet numărul de pași în fiecare zi. Dacă mușchii sau genunchii devin prea dureroși, poți sări peste antrenament timp de 1 zi pe săptămână. Când atingi pragul de 10.000 de pași, treci la etapa următoare.

10.000 de pași este potrivit pentru tine

Când ești capabil să faci 10.000 dintr-o dată, creează-ți un obicei și începe să mergi pe jos în fiecare zi: 10 minute încet, 5 minute cât de repede poți și termină cu viteză moderată. Când îți dezvolți rezistența, adaugă acele intervale cu ritm rapid la fiecare 10 minute - unul câte unul.

10.000 este prea ușor pentru tine

Atunci când 10.000 de pași dintr-o dată sunt prea ușori, în ciuda intervalelor frecvente de 5 minute de mers rapid, începe să țintești 15.000 de pași pe zi.

Începe prin a te concentra asupra rezistenței și, atunci când această bornă este atinsă, începe să încorporezi antrenamentul de forță cu intervale de 5 minute de speed-walk la fiecare 10 minute de mers normal. Dacă poți, încearcă să faci câteva intervale în urcare.

Cum să stimulezi progresul?

Pentru rezultate mai rapide, îți recomandăm FatBurn EXTREME. Acesta conține L-Carnitină, un arzător de grăsimi care ajută la stimularea rezultatelor chiar și cu exerciții fizice moderate. Stimulează arderea grăsimilor timp de câteva ore, reduce oboseala și accelerează recuperarea.

Cu ajutorul FatBurn, poți obține, de asemenea, un impuls de energie și motivație pentru a face exerciții fizice, ceea ce crește și mai mult arderea grăsimilor! Succes garantat!