De ce este dieta keto atât de eficientă pentru a slăbi

image

Dieta Keto 101 

Poate că un prieten te-a convins să urmezi dieta keto, dar nu știi cu adevărat ce te așteaptă sau pur și simplu te-ai săturat să vezi dieta keto menționată peste tot fără să știi exact despre ce este vorba. În orice caz, probabil că ai ajuns aici pentru că vrei să afli mai multe. Hai să aflăm împreună!

În termeni simpli, keto este o dietă săracă în carbohidrați și bogată în grăsimi. Dacă decizi să urmezi această dietă, sunt șanse mari să trebuiască să faci o schimbare de 180° în alimentația ta, deoarece principala sursă de energie pentru majoritatea oamenilor sunt carbohidrații, urmați de proteine, grăsimile fiind pe ultimul loc. Cu toate acestea, în cazul dietei keto, este necesar să se înlocuiască acești macronutrienți cu alții, să se consume mai multe alimente bogate în grăsimi, cum ar fi carne, pește, ouă, nuci, uleiuri sănătoase și să fie redus considerabil consumul de carbohidrați.

Există mai multe versiuni ale dietei keto, dar pentru a avea o idee despre ce este vorba, iată câteva cifre de bază. În dieta ketogenică standard (care a fost studiată pe scară largă) se recomandă a se consuma 70% grăsimi, 20% proteine și doar 10% carbohidrați.** Acum înțelegi că nu glumeam când am spus că e nevoie de o schimbare completă a dietei.

Dar îți putem fi de ajutor pe parcursul acestui proces cu un nou produs excelent care va contribui la menținerea deciziei tale și la adaptarea noului comportament alimentar.

Așadar, ce se întâmplă când încep dieta keto?

După cum am spus, pentru majoritatea oamenilor, carbohidrații (amidon și zahăr) reprezintă principala sursă de energie. Organismul nostru le transformă în glucoză, pe care o folosește drept combustibil. La începutul unei alimentații cetozice, organismul nu se mai poate baza pe glucoză ca sursă principală de alimentare, astfel încât începe să folosească o altă sursă de energie: grăsimile.

Prin descompunerea grăsimilor (atât a celor deja stocate în corp, cât și a celor obținute din alimente), organismul produce mici molecule numite cetone, care devin principala sursă de energie pentru organism și creier. Această stare metabolică se numește cetoză.

De ce keto?

Principalul motiv pentru care oamenii aleg de obicei să urmeze o dietă keto este slăbirea. Potrivit unor studii, dieta keto este mai eficientă pentru a slăbi decât o dietă cu conținut scăzut de grăsimi.** Așadar, dacă se apropie sezonul costumului de baie sau dacă trebuie să slăbești câteva kilograme pentru un eveniment viitor, dieta keto poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru atingerea obiectivului.

Chiar dacă vei avea pofte în primele zile, pe termen lung, o dietă bogată în grăsimi permite obținerea mai rapidă a senzației de sațietate, ceea ce înseamnă a mânca mai puțin decât de obicei.

De asemenea, dieta keto este alegerea potrivită pentru cei care urăsc să numere caloriile. Asigură-te că elimini anumite grupe de alimente din dieta ta și ai reușit. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă la cantitatea de carbohidrați consumați într-o zi.

Principalele grupe de alimente care ar trebui eliminate din dietă:

  • alimente dulci: sucuri de fructe, smoothie-uri, prăjituri, biscuiți, înghețată, ciocolată etc.
  • alimentele bogate în amidon și cereale: produse din grâu, orez, paste făinoase, quinoa, mei etc.
  • legume cu amidon: cartofi, cartofi dulci, morcovi, păstârnac, mazăre, sfeclă roșie etc.
  • fasole și leguminoase: năut, fasole, mazăre, linte etc.
  • fructe: fructele de pădure și alte fructe sunt o excepție.
  • condimente: sos pentru grătar, ketchup etc.
  • grăsimi nesănătoase: uleiuri vegetale procesate, maioneză etc.
  • alimente dietetice fără zahăr și cu conținut scăzut de grăsimi: dulciuri fără zahăr, siropuri, budinci, iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, condimente, maioneză etc.
  • alcool

image

Mai este ceva de știut?

Deși dieta ketogenică este considerată sănătoasă și poate ajuta la eliminarea kilogramelor nedorite, tranziția spre noua dietă poate fi dificilă. Mai ales în primele zile, pe măsură ce organismul se obișnuiește cu un aport mai mic de carbohidrați, este posibil să apară senzația de foame și pofta de toate gustările care ar trebui evitate.

Pentru a depăși aceste dificultăți, poate te gândești să apelezi la un supliment alimentar conceput special pentru dieta keto. Recomandarea noastră este Intermittent Fasting & Keto Support, noul produs uimitor de la Slimmium care ajută la facilitarea tranziției către regimul keto și permite concentrarea asupra lucrurilor importante.

Formula puternică a acestui supliment se bazează pe ingrediente naturale active și conține Garcinia Cambogia și glucomanan, doi dintre supereroii naturali ai slăbirii. Postul intermitent & Keto Support ajută la reducerea poftei de mâncare, asigurând o senzație de sațietate pentru mai mult timp. Este soluția ideală pentru a depăși dificultățile inițiale ale regimului keto - va facilita respectarea dietei și va ajuta la pierderea în greutate pe termen lung.

**Surse:

  1. Shilpa, Joshi, and Viswanathan Mohan. “Ketogenic Diets: Boon or Bane?” The Indian Journal of Medical Research, U.S. National Library of Medicine, Sept. 2018, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6251269/.
  2. Brehm, Bonnie J., et al. “A Randomized Trial Comparing a Very Low Carbohydrate Diet and a Calorie-Restricted Low Fat Diet on Body Weight and Cardiovascular Risk Factors in Healthy Women.” Academic.oup.com, April 2003, https://academic.oup.com/jcem/article/88/4/1617/2845298?login=false.
  3. Elite Medical Centet. What is keto? What is Keto? - Elite Medical Center (elitelv.com)