O slăbire de succes începe cu iubirea față de sine

Adesea, motivul principal a problemelor legate de greutatea excesivă nu are nicio legătură cu foamea. Află dacă ești una dintre victime.

image

Îți sună cunoscut?

Totul este bine.

Urmezi o dietă deja de câteva zile și poate azi vei face exerciții fizice sau vei merge la o plimbare.

Te gândești la ce vrei să gătești pentru cină și cum să o faci cât mai sănătoasă. Între timp, până ajungi acasă, ești deja iritat(ă)...

Încă ești bine, apare doar o poftă...

Dintr-o dată, niște cartofi pai sună grozav!

Ai putea să te oprești în drum spre casă și să cumperi cartofi pai și poate un hamburger...

Foamea devine din ce în ce mai puternică. Poate că îți e mai foame decât crezi. Poate ai nevoie de acel hamburger și cartofi pai.

Chiar începi să simți foamea, nu?

Corect?

Nu, de multe ori nu este foame

Mai multe studii au arătat că multe persoane cu probleme de greutate mănâncă din motive psihologice care nu au nicio legătură cu foamea.

Simțim adevărata foame când stomacul este gol și trimite un semnal creierului nostru că organismul are nevoie de hrană.

Semne ale foamei adevărate:

  • îți „chiorăie” stomacul
  • senzația de foame crește
  • ai putea mânca orice (nu doar pofte alimentare specifice)
  • băutul unui pahar cu apă sau mâncatul unui măr nu ajută pe mult timp

Totuși, o senzație greșită de foame poate avea loc din mai multe motive.

Declanșatori emoționali comuni:

  • Plictiseală
  • Anxietate, stres
  • Singurătate

Declanșatori comuni care încă nu sunt foame:

  • Epuizare mintală
  • Lipsa somnului

De ce ai pofte

În situațiile în care foamea adevărată nu este cauza poftelor, deseori dorim cea mai rea mâncare, care compromite slăbirea. Dar există un motiv pentru acest lucru.

Mâncarea ne afectează starea de spirit, iar anumiți macronutrienți sau arome pot trezi senzorii puternici de plăcere din creierul nostru.

„Junk food” sau mâncarea cu multe calorii, plină de grăsimi și carbohidrați, zahăr și sare, este ceea ce ne dorim, deoarece este extrem de sățioasă și relaxantă pentru creier.

Brioșele chiar ne pot face să ne simțim mai bine, la fel ca o îmbrățișare bună. Problema este că uneori - avem nevoie doar de o îmbrățișare.

1. Practică iubirea față de sine pentru o slăbire de succes

Acum când știi că creierul tău doar caută o metodă de relaxare, poți găsi satisfacție și relaxare fără stimularea cu mâncare care provoacă dependență.

Începe prin a căuta metode de relaxare atunci când te lovește foamea emoțională:

  • Ascultă-te. Ce ar fi putut provoca acest sentiment?
  • Așteaptă puțin. După 5-10 minute bea un pahar cu apă. Poți mânca mai târziu.
  • Relaxarea fizică stimulează relaxarea mintală. Mergi la plimbare sau fă următorul lucru: aleargă pe loc timp de 30 secunde și culcă-te pe podea. Încordează toți mușchii corpului timp de 3 secunde și eliberează. Repetă de 5 ori. (Este ciudat, dar este un relaxant muscular foarte eficient.)
  • Permite-ți să te oprești. Dacă ai mâncat o jumătate de pizza și îți dai seama că nu ai nevoie de ea, permite-ți să te oprești. Nu este prea târziu. Chiar contează ce faci.
  • Nu fi nemilos(ă). Oricât de mult ai mâncat, nu te mai învinovăți niciodată pentru asta.

2. Concentrează-te pe bunăstarea ta

  • Dormi. Când nu dormim suficient, tindem să dorim (și să mâncăm) mai multă mâncare calorică. Mai multe studii au arătat insuficiența de somn duce la creșterea în greutate.
  • Consumă mâncare adevărată în fiecare zi. Nu ai nevoie de diete extreme, dar ai nevoie de 25 g de fibre pe zi din fasole, leguminoase, fructe și legume, grăsimi sănătoase din semințe, nuci și pește gras și suficiente proteine din surse vegetale și/sau animale.
  • Mișcă-te. Totul contează: mersul pe jos, curățenia, exercițiile fizice în fața televizorului...Nu contează cum o faci, doar să fii activ(ă) cel puțin 30 de minute pe zi.
  • Expune-te la soare 15 minute pe zi. Nu avem nevoie de mult, dar avem nevoie de acest lucru în fiecare zi. Expunerea la soare este importantă pentru producția de vitamina D în organism.

3. Încetează cu ura de sine

Un lucru minunat despre creierul uman este că funcționează ca un mușchi și îl poți antrena.

Conexiunile din creierul nostru lucrează ca drumurile. Unele sunt folosite deseori și arată ca autostrăzile. Altele sunt folosite mai rar și arată ca traseele forestiere. Totuși, poți schimba traficul!

Modificările consistente în gândire (punct de vedere), ori repetate suficient, vor consolida conexiunea în creier și o vor face în mod automat mai frecvent folosită.

Ce vrei să auzi în fiecare zi?

Îți spui aceste lucruri?

Menținerea unui jurnal este una dintre cele mai bune metode de a ne asculta pe noi înșine, iar un jurnal de recunoștință este o modalitate excelentă de a antrena iubirea față de sine.

4. Pierde câteva kilograme pentru motivație

Atunci când dorești să slăbești, chiar și pierderea a câteva kilograme oferă multă satisfacție și motivație. Este impulsul perfect pentru gândurile tale pozitive și iubirea de sine.

Arzătoarele de grăsime sunt un ajutor excelent pentru cei care nu reușesc să slăbească o perioadă mai lungă de timp. FatBurner Shots 2000 stimulează metabolismul, crește rata de ardere a grăsimilor și scade pofta de mâncare.

Funcționează chiar și fără antrenamente, dar sunt cu adevărat uimitoare dacă consumi 1 fiolă înainte de orice activitate fizică - chiar și o plimbare!

  • Oferă energie
  • Face orice activitate mai ușoară și mai plăcută
  • Sporește pierderea de grăsime rapid și pe termen lung

Dacă ești în căutarea unei soluții dovedite științific, de înaltă calitate, cu ingrediente naturale, acest produs este pentru tine.

FatBurner Shots 2000 e fără OMG, potrivit pentru vegani, fără gluten și fără lactoză.