Ce să mănânci dacă ți-e foame seara!

Nu te îngrijora, ni se întâmplă tuturor. ;-) Dar nu trebuie să uităm că consumul alimentelor chiar înainte de culcare are mai multe consecințe negative - pentru greutatea corporală, ficat, splină și chiar dinți.

image

Se recomandă să nu mai consumi nimic cu cel puțin 2 ore înainte de culcare. Dar dacă chiar nu poți rezista sau dacă din oarecare motive nu ai avut timp să mănânci înainte, acestea sunt alimentele care îi vor dăuna mai puțin organismului, atunci când sunt consumate înainte de culcare.

Lactate

Probabil știm cu toții că un pahar de lapte cald înainte de culcare ne ajută să dormim mai bine. Dar știi de ce? Nu doar laptele, dar toate produsele lactate conțin triptofan. Este un aminoacid care, odată consumat, este transformat în serotonină, o substanță esențială pentru reglarea somnului.

Dar optează mai bine pentru chefir decât lapte. De ce? Pentru că, în primul rând, conține mai puține calorii, grăsimi și zaharuri. În al doilea rând, are mai multe beneficii suplimentare pentru sănătate decât laptele și iaurtul.

Piept de curcan

Pieptul de curcan este o sursă bună de proteine de calitate înaltă din punct de vedere nutritiv și, în același timp, are un conținut scăzut de grăsimi, fiind ușor de digerat. O altă opțiune poate fi și pieptul de pui (pieptul de curcan conține mult mai puține grăsimi decât pieptul de pui).

Dar atenție! Pentru a rămâne o gustare/masă sănătoasă, săracă în calorii și ușor de digerat, pieptul de curcan nu trebuie prăjit!

Supă cremă din dovleac sau broccoli

Conține mulți nutrienți - atât minerale, cât și fibre - deci satisface poftade mâncare și ne menține sănătatea.

Pește

Se digerează ușor și conține un număr scăzut de calorii. În plus, aduce și multe beneficii pentru sănătatea noastră generală.

Dar din nou, nu trebuie consumat prăjit!

Ouă

Ouăle sunt o sursă bogată de proteine, îți potolesc rapid pofta de mâncare și sunt ușor de digerat.

Avocado

Dacă ești vegan, nu mânânci ouă, sau vrei doar o schimbare, avocado este o alternativă bună. Deși este adevărat că acest fruct minunat cu beneficii nesfârșite conține o cantitate destul de mare de calorii (160 kcal per 100 g), avocado reduce cu 40% dorința de a ronțăi ceva în următoarele trei ore după consum.**

În plus, are un efect calmant, așa că ne ajută să dormim mai bine.

NightBurn EXTREME

Pentru un ajutor suplimentar împotriva gustărilor nocturne, controlul poftei de mâncare, un somn mai bun și o pierdere în greutate pe timp de noapte, consumă NightBurn EXTREME.

**Sursa: El País, https://elpais.com/elpais/2016/02/03/buenavida/1454495608_382951.html